Oscommerce - opinie

Poniżej znajdziesz dyskusję o Oscommerce - opinie na forum Sklep internetowy; Witam Jako, że trochę ostatnio czasu spędziłem nad OsC... zastanawiam się co są ...

Wróć   Sprawny Marketing Forum > eBiznes > Sklep internetowy

Zarejestruj się FAQ Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane Sprawny Marketing Forum RSS Feeds
stare 20-06-2007, 05:43
Administrator

Domyślnie Oscommerce - opinie

Witam
Jako, że trochę ostatnio czasu spędziłem nad OsC... zastanawiam się co sądzicie o tej platformie dla sklepów internetowych.
Jakie ma plusu, minusy?
Może znacie lepsze?
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-08-2007, 20:53
Member

Domyślnie

Plusy - prostota oraz szereg dostępnych modułów, które umożliwiają rozbudowę sklepu. Na początek - powinien wystarczyć.
Minusy - hm... jak wiele darmowego softu, w niektórych miejscach dziurawy.

Ale mimo to polecam dla osób startujących - profesjonalna witryna oparta na takim module może wiele zdziałać.

Pozdrowienia (i powodzenia).

Adweb.pl - Agencja Interaktywna e-marketing, pozycjonowanie, e-PR
2be.pl - Rejestracja domen, serwery www dla biznesu
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-07-2008, 13:18
Junior Member

Domyślnie

To rozwiązanie chociaż tak bardzo odradzane ma wiele pozytywnych stron.
  1. Można je w łatwy sposób dostosować do swoich potrzeb.
  2. Posiada wiele gotowych rozwiązań.
  3. Ma duże wsparcie społeczności programistów. Posiada fora dyskusyjne wspierające to rozwiązanie.

Kwestia dziur i zabezpieczeń to inna sprawa. Tworząc własny sklep warto wynająć kogoś kto będzie potrafił ocenić ryzyko pewnych zagrożeń i ewentualnie je usunąć lub przynajmniej zminimalizować. Zresztą marketing internetowy jest tak szerokim tematem, że warto zaufać firmie, która zdejmie z Ciebie wiele pracy.

Wracając do samego osCommerce... Jest wiele płatnych modyfikacji tego silnika, które oferują praktycznie pudełkowe rozwiązanie. Można również zakupić gotowe layouty i bez większego trudu je zaimplementować u siebie w sklepie. To wszystko sprawia, że oscommerce będzie ndal dobrym rozwiązaniem dla wielu firm. Nie każdego w końcu stać na to aby zakupić rozwiązanie tworzone wyłącznie pod jego potrzeby. I mam na myśli nie tylko kwestie finansowe ale również presję czasu. Nie ma chyba branży w której konkurencja nie wystawiłaby juz jakichś sklepów internetowych.
stare 15-07-2008, 23:30
Junior Member

Domyślnie

ja bym polecił xt-commerce warstwa widoku oparta jest o SMARTy wiec modyfikacje są o wiele przyjemniejsze niz w Os.. gdzie jest mix:html+php+szczypta css a jak juz chcesz zrobic cos naprawde niezlego to proponuje zapoznac sie z Magento
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-10-2008, 07:55
Junior Member

Domyślnie

Uzywam oscommerce i mysle ze jest OK, www.calkiem-tanio.pl
Odpowiedź z Cytatem
stare 06-09-2009, 23:27
Junior Member

Domyślnie Strona wsparcia oscommerce polska

Witam wszystkich zainteresowanych.
Z dniem 1 sierpnia 2009 roku uruchomiony został portal dla posiadaczy osCommerce.
Można w nim znaleźć następujące działy:
porady oscommerce
download oscommerce
forum oscommerce

Jako część komercyjną stworzony został sklep z dodatkami dla oscommerce.
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-09-2009, 13:59
ar4 ar4 jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

OSC jest bardzo dobry i najbardziej rozpowszechnionym skryptem na świecie. Świetne wsparcie na arenie międzynarodowej, niestety ale polskie z niewiadomych powodów nie funkcjonuje. Ostatni starałem się przejść na PrestaShop i nie będę ukrywał jest lepszy od OSC, więcej możliwości ale za to bardzo ciężki ale funkcjonalny i minusem jest to, że łatwa instalacja tylko na serwerach płatnych trochę więcej!
stare 18-09-2009, 14:19
Junior Member

Cool Moja Opinia

Witam,
Ja sam spedziłem ostatnio sporo czasu na osCommerce a konkretnie na płatnej modyfikacji oscgold. I rzeczywiście, ma wiele zalet: prostota obsługi i edycji sklepu to najważniejsza z nich. Jednak ma też pare wad, które moim skromnym zdaniem czynią inne skrypty takie jak Quick.Cart bardziej konkurencyjnymi. Najważnieszy mój zarzut to niemiłosiernie długi proces kupowania. Klient aby dokonać zakupu musi podać dane bodaj w 4 zakładkach, w Quick.Cart są to tylko dwie zakładki. A więc jest to narzędzie jednocześnie proste dla administratora, ale uciążliwe dla klientów, a o nich trzeba myśleć przedewszystkim. Pozatym nie wszystko w osc da się zrobić tak aby wyglądało ładnie i oryginalnie- jest mnóstwo sklepów opartych na osc a każdy jest podobny do poprzedniego.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may Nie post new threads
You may Nie post replies
You may Nie post attachments
You may Nie edit your posts

vB code is Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:34.

Forum Blog

Polecamy

apple macbook air sklep Wizerunek Firmy w Internecie