Spadek PR

Poniżej znajdziesz dyskusję o Spadek PR na forum Pozycjonowanie stron; Witam, na kilku forach chciałem dowiedzieć się co mogło być przyczyną spadku PR ...

Wróć   Sprawny Marketing Forum > Marketing forum > Pozycjonowanie stron

Zarejestruj się FAQ Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane Sprawny Marketing Forum RSS Feeds
stare 15-01-2009, 10:31
Junior Member

Domyślnie Spadek PR

Witam, na kilku forach chciałem dowiedzieć się co mogło być przyczyną spadku PR mojej strony.
Mam ją od gdzieś 2 miesięcy. W czasie około 1,5 miesiąca dodałem linki do około 40-50 dobrych katalogów. Po ostatnim up-date zauważyłem, że strona otrzymała PR 4.
Nie cieszyłem się jednak długo, bo po około tygodniu czasu główna strona serwisu dostała szary pasek. Co w tym jest dziwnego? Chodzi o to, że tylko główna strona dostała szary pasek, a podstrony serwisu mają PR0, 1, 2, 3.
Ponadto, gdzieś tydzień po pojawieniu się szarego paska strona na dość trudne słowa kluczowe wskoczyła do pierwszej 10 zapytań. Ponadto kiedy wpisuję w wyszukiwarce zapytanie o BL jest informacja, że podana fraza nie została znaleziona. A wcześniej było około 60 linków. Natomiast w narzędziu dla Webmasterów jest około 5000 linków prowadzących do strony.
Zauważyłem również, że inne serwisy maja podobna sytuację, np. www.allegro.pl (spadek chyba z PR6 do PR0), dropped.pl (spadek z PR6 do PR1).
Proszę powiedzieć, czy jest to jakiś filterek czy może jakieś niedomagannie google.
Krzysztof
stare 16-09-2009, 14:25
ar4 ar4 jest nieaktywny
Junior Member

Domyślnie

Powodów może być wiele. Sprawdzałeś innymi testerami PR? Może tester być uszkodzony. Podczas update PR zachodzi wiele zmian ale nie koniecznie an dobre. Taki spadek może być również niedopracowaniem w Google oraz inne powody mogą być odpowiedzią na twój problem.
stare 08-02-2010, 18:06
Junior Member

Domyślnie

może poprostu dostałeś filtr albo bana od googla za sprzedawanie linków, spam albo inną kontrabadę
stare 22-02-2010, 11:31
Junior Member

Domyślnie

Być może taka sytuacja miała miejsce podczas update PR. Nie wierzę aby Google tak namieszało w algorytmie aby portalowi allegro.pl PR spadł do 1. W takich sytuacjach użyj innych testerów albo poczekaj dzień czy dwa.

Jeżeli Twoja domena była "z odzysku" to możliwe, że podpadła już kiedyś za coś i teraz o filtr nie trudno.
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-02-2010, 11:12
Junior Member

Domyślnie Google dance?

Słyszałem o czymś takim, i również tego doświadczyłem. Pozycja strony w sumie z niewiadomych przyczyn, których można się tylko domyślać - skakała dzień po dniu inaczej. Również PR się zmieniał. W końcu wszystko się uspokoiło. Po około 2 tygodniach.
Teraz sprawdzam Twoją stronę ( tę z Londynem) dodatkiem do FF SeoQuake i widzę PR jest 4?
Więc chyba wszycho wróciło do normy?

Chcesz poznać tajniki pisania biznes planu? Możesz to zrobić zupełnie za darmo.
http://Darmowy-Kurs-Biznesplanowania.pl/
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-07-2010, 15:38
Junior Member

Domyślnie

Też uważam, że nie ma co od razu panikować. Miałem już tak irracjonalne przypadki zarówno z PR jak i z pozycjami głównych fraz, że aż mi się gorąco robiło.Jednak najczęsciej wystarczyło trochę przeczekać bez żadnych gwałtownych ruchów i wszystko wracało do normy.
stare 09-07-2010, 15:54
Junior Member

Domyślnie

Być może za wiele wpisów o tej samej treści i google wyłapało to jako dodawanie z automatu.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may Nie post new threads
You may Nie post replies
You may Nie post attachments
You may Nie edit your posts

vB code is Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony