Poniżej znajdziesz dyskusję o Worpress nie jest jedyny na forum Blogowanie; Wordpress nie jest jedyny. Drupal też całkiem nieźle sobie radzi w SEO. Przykład:
...
Dla mnie i tak WP jest najlepszy ale być może dlatego że lubię społeczność która go tworzy i te wszystkie wtyczki dzięki którym w ciągu 2 minut można rozbudowywać serwis o nowe możliwości Na prawdę godny uwagi jest sNews ale w postaci pierwotnej niema on prawie żadnej funkcjonalności i trzeba samemu ręcznie dopisywać funkcje. Widziałem na prawdę bardzo rozbudowane projekty na tym CMS'e godne szacunku ale niestety z uwagi na mała ilość dodatków i małą społeczność która cokolwiek tworzy na sNews pozostaje on gdzieś daleko w cieniu WP.
WordPress jest CMS, z którego najłatwiej jest korzystać, jego popularność opiera się w głównej mierze na łatwej obsłudze, a w najnowszych wersjach, większość rzeczy możemy robić z poziomu panelu administratora (wygrywać nowe wtyczki, themes, zmieniać kod źródłowy) itd itd. Sam osobiście korzystam z WP, który daje mi naprawdę szeroką gamę możliwości. Gdyby nie to musiałbym się podszkolić porządnie i nie miałbym czasu na inne aspekty mojego "wszędobylstwa".
Jasne, że WordPress nie jest jedyny ... Ranking Open Source :: CMS
Tyle, że jeżeli chodzi o postawienie serwisu z artykułami najlepiej się sprawdza ... gdybym chciał postawić sklep już bym pewnie WordPressa nie użył